Skip to content

Дискусия с общопрактикуващи лекари в Кюстендил

В Кюстендил се проведе дискусия с лекари в извънболничната помощ, част от серия от професионални дискусии за подобряване на комуникационните умения при общуването с пациенти с недоверие и съмнение във ваксинацията срещу COVID-19.

Лекарите от Кюстендил имаха възможност да се запознаят с различните психологически типове хора, с които се срещат в практиката си. Те усвоиха различни техники за това как да разговарят с тези пациенти. Акцент бе поставен на метода „мотивационно интервюиране“. Тази първа част от дискусията бе под вещото ръководство на психолога Георги Тодоров.

Във втората част на дискусията водеща роля имаше проф. Радостина Александрова. Тя направи обзор на вирусите имащи пандемичен потенциал. В течение на своята презентация, проф. Александрова обърна внимание на технологията за разработка на ваксините срещу COVID-19, базирани на иРНК. Към края на събитието тя отбеляза и т. нар. „дълъг COVID-19“ като бъдещо предизвикателство за здравната система, очертавайки неговата симптоматика.

 

Дискусията е организирана от фондация „Астра Форум“ и се осъществява с подкрепата на Министерство на здравеопазването (в лицето на РЗИ-Кюстендил), а партньори са Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, представителствата на СЗО и УНИЦЕФ в България и други.

Подкрепете ни сега

Лесно и бързо! Без минимален превод!