Skip to content

Комуникацията с пациенти относно ваксинацията срещу COVID-19

Пандемията от COVID-19 продължава да бъде част от ежедневието на всички български граждани вече две години. Въпреки огромните усилия, които всички заедно хвърляме в овладяването на последствията от нея, България изостава значително в сравнение с останалите страни от ЕС по отношение на ваксинационното покритие срещу новия коронавирус.

В тази връзка, фондация „Астра Форум“, Министерство на здравеопазването, регионалните здравни инспекции в страната, както и алианс от международни и неправителствени организации, вкл. представителството в България на Световната здравна организация и УНИЦЕФ, Центъра за анализи и кризисни комуникации и др., стартират серия от професионални дискусии с общопрактикуващи лекари за подобряване на комуникационните умения при общуването с пациенти с недоверие и съмнение във ваксинацията срещу COVID-19.

В дискусиите ще се търси практическа полза и обмяна на опит, ще се представи концепция за комуникация с пациентите, които се колебаят да си поставят ваксина, както и ще се представи информация относно продължителността на имунитета след инфекция и ваксинация, показания и противопоказания за имунизация, вкл. за пациенти със съпътстващи заболявания, които понякога са причина за колебанието и страховете на пациента.

Всеки общопрактикуващ лекар, който желае да участва в някоя от дискусиите следва да изпрати на e-mail: seminari@astraforumfoundation.org три имена, УИН и телефон за връзка, след което ще получи потвърждение за участие.

Първата дискусия ще се проведе на 01.02.2022 г. (вторник) от 15:00 до 17:00 часа в гр. София, ул. „Братя Миладинови“ № 12, The Steps (дискусионна зала). Модератори ще бъдат проф. Радостина Александрова от БАН и д-р Христиана Бацелова от МУ-Пловдив.

Подобни дискусии ще бъдат проведени в цялата страна, като за конкретните дати и място на провеждане информацията ще бъде предоставена допълнително.

Подкрепете ни сега

Лесно и бързо! Без минимален превод!