Skip to content

Страдам ли от "бърнаут"

Проверете вашето състояние

При повече отговори НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН, вашият резултат показва

Вероятно прегаряне

Какво означава това?
Вашият резултат показва, че има голяма вероятност от прегаряне. Помнете, че “бърнаутът” не се лекува от само себе си, така че ако продължавате напред, без да правите никакви промени, е малко вероятно ситуацията ви да се разреши. Много житейски фактори могат да предизвикат прегаряне. Препоръчително е да разговаряте със специалист по психично здраве, за да ви помогне да установите какво причинява прегарянето и да създадете начин за разрешаване на ситуацията. В много случаи човек се нуждае от повече почивка и време, прекарано далеч от стресовия фактор, който е в основата на неговото прегаряне.

При повече отговори ДОНЯКЪДЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, вашият резултат показва

Приближавате съм към бърнаут

Какво означава това?
Вашият резултат показва, че може би изпитвате средно прегаряне или сте на път да прегорите. Може би е добре да поговорите със специалист по психично здраве, за да ви помогне да предприемете действия сега и да избегнете по-голямо прегаряне в бъдеще. В много случаи човек се нуждае от повече почивка и време, прекарано далеч от стресовия фактор, който е в основата на неговото прегаряне.

При повече отговори ДОНЯКЪДЕ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, вашият резултат показва

Известен риск от “бърнаут”

Какво означава това?
Вашият резултат показва, че не сте напълно прегорели, но сте запознати с някои от емоционалните или физическите симптоми, свързани с прегарянето. Може би е добра идея да предприемете превантивни мерки сега, за да не се превърнат настоящите ви стресови фактори в прегаряне. Препоръчително е да разговаряте със специалист по психично здраве, за да ви помогне да определите полезни граници в баланса между работата и личния живот, които могат да ви предпазят от това да страдате от “бърнаут”.

При повече отговори КАТЕГОРИЧНО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, вашият резултат показва

Нисък риск от прегаряне 

Какво означава това?
Отговорите ви показват, че рискът от прегаряне при вас е сравнително нисък. Дори и да има големи стресови фактори в живота ви, вие се справяте с тях по такъв начин, че те не водят до прегаряне. Въз основа на вашия резултат вие поддържате здравословен баланс между професионалния и личния живот и разпределяте енергията за полагане на грижи между членовете на семейството. Ако някога почувствате, че балансът е започнал да се прокрадва в посока на прегаряне, препоръчително е да поговорите със специалист по психично здраве, за да създадете план, който да ви помогне да избегнете прегарянето.

Подкрепете ни сега

Лесно и бързо! Без минимален превод!