Skip to content

Дискусия с Общопрактикуващи лекари в Благоевград

„Докато хората се облъчват от медиите с глупости, ваксинацията няма да върви“. Около това мнение се обединиха участниците в поредната дискусия за комуникация с общопрактикуващи лекари, която започна днес в Благоевград.

Обществото приема, че COVID-19 се лекува и затова няма проблем. Очакват от нас да знаем всичко и да ги лекуваме. Хората искат да си правят каквото им хрумне, докато не стигнат до нас, каза д-р Нина Георгиева, ОПЛ от Благоевград.

Благодарност за отговорността относно общественото здраве изрази към участващите лекари от извънболничната помощ и РЗИ д-р Момчил Баев, председател на Фондация Астра Форум.

Първият панел в дискусията се води от Георги Тодоров, психолог-консултант. Той представя ролеви подходи за ефективна комуникация с пациентите и мотивационното интервюиране с цел промяна на здравно поведение.

Проф. Радостина Александрова разказа на участниците за мутациите на коронавируса и разработките и актуализацията на ваксините.

Дискусията се организира от Фондация Астра Форум, с подкрепата на Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Партньори са Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България и представителствата на ЕК, СЗО и УНИЦЕФ в България.

Подкрепете ни сега

Лесно и бързо! Без минимален превод!