Skip to content

Участие на Фондация Астра форум в ICMS

В периода 25-28 април 2024 г. се проведе Международният конгрес по медицински науки за студенти, млади лекари и специализанти (International Congress of Medical Sciences – ICMS). Това е неговото двадесето издание. Тази година активно участие в него имаше и Фондация Астра Форум, която се включи с щанд и уъркшоп, свързан с общуването между лекар и пациент, и връзката му с психично здраве на медицинските специалисти, воден от Момчил Баев, д.м.

На щанда на Фондацията всички участници имаха възможност да се запознаят с дейността ѝ и темите, по които работи – ваксинопрофилактика, комуникацията между лекар и пациент, и подобряване на психичното здраве на медицинските специалисти. Участие и в томбола с награди и материали на Фондация Астра Форум бе част от активностите на щанда. Във фокуса бе и покана за включване в Трета Национална конференция по ваксинопредотвратими заболявания, която ще се проведе в периода 08-10 ноември 2024 г., х-л Метрополитън. 10 от участниците имаха възможност да се възползват от процентна отстъпка при регистрация за форума.

По време на втория ден от конгреса Момчил Баев, д.м. – основател и председател на Фондация Астра Форум, представи уъркшопа пред студентите по медицина. Сред тях имаше и студентка от Гърция и уъркшопът се проведе на английски език. Д-р Баев запозна участниците със същността на темата, уникалните предизвикателства в медицината и трудностите в ежедневната комуникация на лекаря с пациенти. Д-р Баев представи данни от изследване на Фондацията, свързано с качеството на живот и психично здраве на медиците, както и стъпките, които екипът на Астра Форум е предприел в посока подобряване на психичното състояние на медицински специалисти в страната. Участниците в уъркшопа бяха много активни и задаваха въпроси на д-р Баев. Те споделиха своите впечатления от първите стъпки в кариерата си.

В последния форумен ден интересът към щанда бе все така голям. Освен пред български участници, дейностите на Фондацията бяха представени и пред чуждестранни студенти от редица държави. В рамките на деня бяха изтеглени и победителите от провелата се томбола. Спечелилите получиха раница с материали от Момчил Баев, д.м.

ICMS бе посетен от повече от 450 студенти по медицина от цял свят в 75 уъркшопа. Акцентът на представените теми е върху иновациите в медицината и най-новите подходи за лечение. Представените теми са в следните категории: Вътрешни болести, Хирургия, Предклинични науки и Обществено здраве. Всичко това го превръща в една от най-големите конференции в Европа.

Благодарим на организаторите от АСМБ – София за поканата за участие и възможността да си партнираме отново.

Подкрепете ни сега

Лесно и бързо! Без минимален превод!